Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем !! 156 1.8 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем !! 156 1.8 ТС

От два дена колата от подписа ми създава следните проблеми:прекъсва,не иска да се форсира и няма грам мощност.Отидох на диагностика и изкара грешка,че свещта на втори цилиндър не дава добра искра.Сменихме големите свещи(все пак са празниците и майстора нямаше налични малките)колата уж се оправи,но при запалване днес проблема се върна даже по-голям колата се тресе и пуши доста.В неделя след празниците съм пак при него,но искам да се допитам и до Вас дали някой е срещал подобен проблем.Благодаря ви предварително за отговорите.
    sigpic156 1.8 TS 2004`

Първоначално публикувано от xapu Покажи съобщение
    Отидох на диагностика и изкара грешка,че свещта на втори цилиндър не дава добра искра.Сменихме големите свещи(все пак са празниците и майстора нямаше налични малките)
    Значи от близо 10 години търся някой дето да може да познава ей така с диагностика коя свещ(а защо не и бобина) не работи както трябва........ти си късметлия и си го намерил........
    Смени го......търсил е къде да лашне 4 свещи и ти си му дошъл на волето.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Значи от близо 10 години търся някой дето да може да познава ей така с диагностика коя свещ(а защо не и бобина) не работи както трябва........ти си късметлия и си го намерил........
      Смени го......търсил е къде да лашне 4 свещи и ти си му дошъл на волето.....
      Какъв може да е проблема ??
      sigpic156 1.8 TS 2004`

Comment

снимай екрана от диагностиката и щи кажа
        JTD 105+

Comment

От два дена колата от подписа ми създава следните проблеми:прекъсва,не иска да се форсира и няма грам мощност.Отидох на диагностика и изкара грешка,че свещта на втори цилиндър не дава добра искра.Сменихме големите свещи(все пак са празниците и майстора нямаше налични малките)колата уж се оправи,но при запалване днес проблема се върна даже по-голям колата се тресе и пуши доста.В неделя след празниците съм пак при него,но искам да се допитам и до Вас дали някой е срещал подобен проблем.Благодаря ви предварително за отговорите.
          Свещи се сменят 8 не 4
          Пушека ако е черен и мирише на бензин ламбда сондата е фитка може и дебитомера да е преебан . Тогава нема да откъсне ....
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Какъв може да е проблема ??
            На въпросния цилиндър където е записала мисфайър му размени бобината с някоя от другите, покарай и иди да я закачи пак майстора, ако запише грешката на друг цилиндър си за бобина
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
              На въпросния цилиндър където е записала мисфайър му размени бобината с някоя от другите, покарай и иди да я закачи пак майстора, ако запише грешката на друг цилиндър си за бобина
              Туко що смених и другите 4 свещи и проблема изчезна,но само докато е на бензин като прехвърли на газ пак го има.Утре ще се ходи да се видят настройките на газовата и да се надяваме да се оправи и там проблема.
              sigpic156 1.8 TS 2004`

Comment

Имах същия проблем след премахване на газовото на таблото на колата изписа,:благодаря ,че повече няма да ме тормозиш с тази смешна газ. Сега си я карам само на бензин и съм много доволен и най важното мога да ползвам целия капацитет на багажника.
                алфа ромео 156 тс

Comment

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
                  Имах същия проблем след премахване на газовото на таблото на колата изписа,:благодаря ,че повече няма да ме тормозиш с тази смешна газ. Сега си я карам само на бензин и съм много доволен и най важното мога да ползвам целия капацитет на багажника.
                  И аз ако я бях взел без газова сигурно нямаше да я сложа...
                  Сега се връщам от газаджията и по пътя на изключване на всеки цилиндър установи ,че бобина или кабел на 4 цилиндър не функционира като хората,но ми каза за по сигурно,че си трябва замерване от човек който разбира.И в този ред на мисли искам да ви попитам от същия мотор ли трябва да са бобините и кабелите или може и от по- малък да сложа да пробвам??
                  sigpic156 1.8 TS 2004`

Comment

И аз ако я бях взел без газова сигурно нямаше да я сложа...
                    Сега се връщам от газаджията и по пътя на изключване на всеки цилиндър установи ,че бобина или кабел на 4 цилиндър не функционира като хората,но ми каза за по сигурно,че си трябва замерване от човек който разбира.И в този ред на мисли искам да ви попитам от същия мотор ли трябва да са бобините и кабелите или може и от по- малък да сложа да пробвам??
                    Аз от същия съм си слагал незнам дали може по малки не мисля че ще стане
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Бобините няма значение от какъв мотор са. Трябва да извадиш твоята бобина за да видиш с каква букса е. Те са два вида с правоъгълна и обла и разбира се ако е втора употреба евентуално да няма пукнатини. Ако имаш възможност най добре нова само да не забравиш да провериш формата на буксата. Успех
                      алфа ромео 156 тс

Comment

Бобините няма значение от какъв мотор са. Трябва да извадиш твоята бобина за да видиш с каква букса е. Те са два вида с правоъгълна и обла и разбира се ако е втора употреба евентуално да няма пукнатини. Ако имаш възможност най добре нова само да не забравиш да провериш формата на буксата. Успех
                        Е пред нас имам една 145 1.4 тс събираща прах и ако стават направо целия блок с бобини и лули ще прехвърля....или ще купувам от колегите продаващи такива коли на части
                        sigpic156 1.8 TS 2004`

Comment

Е пред нас имам една 145 1.4 тс събираща прах и ако стават направо целия блок с бобини и лули ще прехвърля....или ще купувам от колегите продаващи такива коли на части
                          Размени бубината с някоя от другите цилиндри и закачай на диагностика, ако цъфне на друг цилиндър същата е прецакана 100%. За твоята става от CF3 мотора какъвто си и ти, с друга от ЦФ2 дори съответствуваща на буксата рискуваш да си приИбеш Еку то. С две думи търси същия номер бобина

Внимавай със съвети от тук и там, че е най-лесния начин, от тоя чул оня направил да търсиш компютър после.
                          Last edited by thecleaner; d.m.y г., 19:18.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

А светсните сервизи имат апаратура с която могат да определят точно коя бобина не работи добре. Често се случва, че някоя работи добре на празен ход, а под товар няма сила.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колега, ела да те повозя на смешната газова та да видим кое и е смешното. За тея пари дето ги даваш за бензин в града има де се возим на газ.... Багажника ми е със същия капацитет. Твоята работа като на лисицата и гроздето.
                              ----------------------
                              156 SW 1.8TS 07.2001
                              Fiat Tipo 1.4Mi
                              ----------------------

Comment

Working...
                              X