От два дена колата от подписа ми създава следните проблеми:прекъсва,не иска да се форсира и няма грам мощност.Отидох на диагностика и изкара грешка,че свещта на втори цилиндър не дава добра искра.Сменихме големите свещи(все пак са празниците и майстора нямаше налични малките)колата уж се оправи,но при запалване днес проблема се върна даже по-голям колата се тресе и пуши доста.В неделя след празниците съм пак при него,но искам да се допитам и до Вас дали някой е срещал подобен проблем.Благодаря ви предварително за отговорите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем !! 156 1.8 ТС
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от xapu Покажи съобщениеОтидох на диагностика и изкара грешка,че свещта на втори цилиндър не дава добра искра.Сменихме големите свещи(все пак са празниците и майстора нямаше налични малките)
Смени го......търсил е къде да лашне 4 свещи и ти си му дошъл на волето....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеЗначи от близо 10 години търся някой дето да може да познава ей така с диагностика коя свещ(а защо не и бобина) не работи както трябва........ти си късметлия и си го намерил........
Смени го......търсил е къде да лашне 4 свещи и ти си му дошъл на волето.....
Comment
-
Първоначално публикувано от xapu Покажи съобщениеОт два дена колата от подписа ми създава следните проблеми:прекъсва,не иска да се форсира и няма грам мощност.Отидох на диагностика и изкара грешка,че свещта на втори цилиндър не дава добра искра.Сменихме големите свещи(все пак са празниците и майстора нямаше налични малките)колата уж се оправи,но при запалване днес проблема се върна даже по-голям колата се тресе и пуши доста.В неделя след празниците съм пак при него,но искам да се допитам и до Вас дали някой е срещал подобен проблем.Благодаря ви предварително за отговорите.
Пушека ако е черен и мирише на бензин ламбда сондата е фитка може и дебитомера да е преебан . Тогава нема да откъсне ....sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Първоначално публикувано от xapu Покажи съобщениеКакъв може да е проблема ??Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеНа въпросния цилиндър където е записала мисфайър му размени бобината с някоя от другите, покарай и иди да я закачи пак майстора, ако запише грешката на друг цилиндър си за бобина
Comment
-
Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщениеИмах същия проблем след премахване на газовото на таблото на колата изписа,:благодаря ,че повече няма да ме тормозиш с тази смешна газ. Сега си я карам само на бензин и съм много доволен и най важното мога да ползвам целия капацитет на багажника.
Сега се връщам от газаджията и по пътя на изключване на всеки цилиндър установи ,че бобина или кабел на 4 цилиндър не функционира като хората,но ми каза за по сигурно,че си трябва замерване от човек който разбира.И в този ред на мисли искам да ви попитам от същия мотор ли трябва да са бобините и кабелите или може и от по- малък да сложа да пробвам??
Comment
-
Първоначално публикувано от xapu Покажи съобщениеИ аз ако я бях взел без газова сигурно нямаше да я сложа...
Сега се връщам от газаджията и по пътя на изключване на всеки цилиндър установи ,че бобина или кабел на 4 цилиндър не функционира като хората,но ми каза за по сигурно,че си трябва замерване от човек който разбира.И в този ред на мисли искам да ви попитам от същия мотор ли трябва да са бобините и кабелите или може и от по- малък да сложа да пробвам??sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Бобините няма значение от какъв мотор са. Трябва да извадиш твоята бобина за да видиш с каква букса е. Те са два вида с правоъгълна и обла и разбира се ако е втора употреба евентуално да няма пукнатини. Ако имаш възможност най добре нова само да не забравиш да провериш формата на буксата. Успехалфа ромео 156 тс
Comment
-
Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщениеБобините няма значение от какъв мотор са. Трябва да извадиш твоята бобина за да видиш с каква букса е. Те са два вида с правоъгълна и обла и разбира се ако е втора употреба евентуално да няма пукнатини. Ако имаш възможност най добре нова само да не забравиш да провериш формата на буксата. Успех
Comment
-
Първоначално публикувано от xapu Покажи съобщениеЕ пред нас имам една 145 1.4 тс събираща прах и ако стават направо целия блок с бобини и лули ще прехвърля....или ще купувам от колегите продаващи такива коли на части
Внимавай със съвети от тук и там, че е най-лесния начин, от тоя чул оня направил да търсиш компютър после.Last edited by thecleaner; d.m.y г., 19:18.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
А светсните сервизи имат апаратура с която могат да определят точно коя бобина не работи добре. Често се случва, че някоя работи добре на празен ход, а под товар няма сила.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщениеИмах същия проблем след премахване на газовото на таблото на колата изписа,:благодаря ,че повече няма да ме тормозиш с тази смешна газ. Сега си я карам само на бензин и съм много доволен и най важното мога да ползвам целия капацитет на багажника.----------------------
156 SW 1.8TS 07.2001
Fiat Tipo 1.4Mi
----------------------
Comment
Comment